Een voorbeeldcontract of voorbeeldbrief gevonden op het internet? Om deze redenen controleer je best even de bron…

personne qui montre quelque chose à l'ordi

Weigert uw huurder te betalen of hebt u een beschadigde online aankoop ontvangen? Uw eerste reflex in zo’n geval is waarschijnlijk om te googelen naar online voorbeeldbrieven of voorbeeldcontracten. Wist u dat 53% van de Belgische bevolking al juridische documenten heeft opgezocht op het internet?

Het is echter geen goed idee om voor dergelijke problemen zomaar te vertrouwen op online informatie. Exact om die reden heeft Legal Village een ruim aanbod betrouwbare templates online beschikbaar gemaakt. En dit voor diverse juridische problemen. U kunt onze templates hier gratis raadplegen én meteen gebruiken..

Stel: uw huurder betaalt zijn huurgeld niet meer. Dit sleept ondertussen al maanden aan. Als dit nog langer zo doorgaat, dreigt u in grote financiële problemen te komen. Wat kunt u doen om dit aan te pakken? U hebt in dat geval een juridisch correcte voorbeeldbrief nodig om uw huurder een aanmaning te sturen.

Hetzelfde geldt als u een online aankoop hebt ontvangen die niet aan uw verwachtingen voldoet. U had bijvoorbeeld een zetel besteld, maar die is beschadigd geleverd. Bovendien weigert de winkel tussen te komen. Om te vermijden dat u uw geld kwijt bent én een dure nieuwe zetel moet kopen, hebben wij een voorbeeldbrief opgesteld zodat u bezwaar kunt aantekenen.

De templates op onze site zijn opgesteld en nagekeken door onze professionele advocaten. U kan er met andere woorden op vertrouwen dat ze juridisch correct en up-to-date zijn.

Waarom zijn andere voorbeeldbrieven en voorbeeldcontracten vaak onbetrouwbaar?

Veel voorbeeldbrieven en voorbeeldcontracten die u op het internet vindt zijn zeer algemeen en niet toegespitst op uw specifieke situatie als persoon of bedrijf. Vaak zijn het ook templates uit het buitenland die niet geldig zijn in België. Ook zijn niet alle brieven en contracten aangepast aan de huidige wetgeving en ontbreken er dikwijls noodzakelijke clausules. Het is met andere woorden belangrijk dat de bron van deze templates betrouwbaar is. Is het document wel opgesteld door iemand met kennis van zaken? De templates van Legal Village zijn steeds volledig én juridisch correct. Bovendien kunt u onze voorbeelddocumenten personaliseren op maat van uw concreet juridisch probleem.

Wat als een brief niet volstaat?

Legal Village wil in de eerste plaats voorkomen dat uw zaak voor de rechtbank komt. Daarom bieden wij u gratis voorbeeldbrieven en voorbeeldcontracten aan. Op die manier zorgt u ervoor dat u zelf wettelijk helemaal in orde bent. Maar het is niet omdat u een goede template hebt, dat er niets meer kan mislopen. U kunt bijvoorbeeld een juridisch correcte verkoopovereenkomst opgesteld hebben voor uw auto, maar wat als de tegenpartij de wagen vervolgens toch niet betaalt? Dan kunt u rekenen op professioneel juridisch advies én juridische hulp via de rechtsbijstandverzekering.

Hoe helpt Legal Village u verder?

80% van de cases die het team van Legal Village behandelt, kunnen we op een minnelijke manier oplossen. Slechts 20% gaat effectief naar de rechtbank. Via goede onderhandelingen en communicatie proberen wij juridische problemen op te lossen. Hoe we dat concreet doen? Enerzijds geven we persoonlijk en professioneel advies aan u als klant. We maken u duidelijk wat uw rechten zijn en wat wettelijk gezien al dan niet mogelijk is. Ook de tegenpartij proberen we via bemiddeling te overtuigen, bijvoorbeeld om een vergoeding te betalen. Zo willen we vermijden dat de zaak voor de rechtbank moet komen. Maar ook als een rechtszaak toch nodig blijkt, staat Legal Village u bij. Wij verlenen u in dat geval volledige juridische hulp.

Wilt u een mogelijke rechtszaak voorkomen? Gebruik dan onze juridisch correcte brief- of contractsjablonen! 

Bekijk dan hier ons volledig aanbod gratis voorbeeldbrieven en voorbeeldcontracten.

Heb je een andere vraag ? Ontdek onze andere adviezen !