Blijkt uw online bestelling defect bij de levering? Zo krijgt u uw geld terug

personne qui tape sur un ordinateur

Vous avez commandé une paire de chaussures en ligne qui s’avèrent être moins belles que sur la photo ? Ou vous avez souscrit, sans le savoir et sans le vouloir., un abonnement à des produits cosmétiques ? Vous pensiez effectuer une commande en ligne unique, mais en réalité vous avez souscrit une formule abonnement ?

Met deze gratis voorbeeldbrief kan u de verkoper in gebreke stellen.

Wat is het voordeel van onze voorbeeldbrief?

De voorbeeldbrief werd opgesteld door het juridisch team van Legal Village. U kan er dus op vertrouwen dat de brief 100% juridisch correct is. Dit in tegenstelling tot andere documenten die u zomaar op het internet vindt. Deze zijn zeker niet altijd up-to-date en juridisch gecheckt.

Bovendien kan u onze voorbeeldbrief eenvoudig personaliseren. In slechts een paar stappen voert u al de nodige gegevens in. U print de brief vervolgens ook onmiddellijk uit.

Hoelang heeft u om de professionele verkoper in gebreke te stellen?

Dit moet gebeuren binnen een korte termijn van één à twee maanden. Stelt u het probleem al vast binnen de 14 dagen na aankoop? Dan kan u ook een beroep doen op uw herroepingsrecht. U kan de online aankoop dan zonder opgave van reden terugsturen en krijgt het betaalde bedrag vervolgens terug.

Op welke compensatie hebt u recht?

Als uw aankoop niet (goed) werkt, hebt u het recht om de bestelling terug te geven en een terugbetaling te krijgen. Of u kan beslissen om de bestelling te houden en een gedeelte van de betaalde prijs te proberen recupereren met toestemming van de verkoper.

Weigert de verkoper om het probleem op te lossen?

U hebt onze voorbeeldbrief opgestuurd om uw online bestelling te annuleren, maar krijgt geen gehoor? Ons juridisch team probeert vervolgens om via bemiddeling tot een oplossing te komen over uw aankoop met de tegenpartij. Weigert de verkoper nog steeds het probleem op te lossen? Dan staan wij u ook in de rechtbank bij met juridische hulp via onze rechtsbijstandsverzekering.

Heb je een andere vraag ? Ontdek onze andere adviezen !