Wat als u zich bedenkt over uw online bestelling? Dit is de oplossing!

2 personnes qui portent des colis

Het herroepingsrecht uitoefenen bij een aankoop

Werkt de stofzuiger die u online besteld had niet, of zit er een barst in uw nieuwe tv? Aan problemen met online bestellingen verspilt u het liefst niet al te veel tijd en energie. Legal Village biedt u daarom een gratis online voorbeeldbrief aan waarmee u de verkoper in gebreke kan stellen. Zo kan u hem of haar aanzetten om het probleem op te lossen.

15% van de Belgische bevolking heeft al een beroep gedaan op het herroepingsrecht. Via de gratis online voorbeeldbrief van Legal Village kan u uw aankoop gemakkelijk terugsturen.

Afzien van uw online aankoop kan heel eenvoudig met deze gratis online voorbeeldbrief.

Het voordeel van onze voorbeeldbrief

Onze voorbeeldbrief werd opgesteld door het juridisch team van Legal Village en is 100% juridisch correct. Andere documenten die u zomaar op het internet vindt, zijn namelijk niet altijd up-to-date en juridisch gecheckt.

Bovendien kan u onze voorbeeldbrief eenvoudig personaliseren. In slechts een paar stappen voert u al de nodige gegevens in. U print de brief vervolgens ook onmiddellijk uit.

Hoeveel tijd hebt u om af te zien van uw online aankoop?

U hebt in de meeste gevallen het recht om uw online aankoop zonder opgave van reden binnen de 14 dagen terug te sturen of te annuleren. U krijgt in die situaties ook steeds uw geld terug. Ook eventuele verzendkosten moeten terugbetaald worden.

Wanneer krijgt u géén 14 dagen de tijd om uw online bestelling te annuleren?

In bepaalde gevallen is het niet mogelijk om een bestelling terug te sturen. Er zijn vanzelfsprekende uitzonderingen op het herroepingsrecht, afhankelijk van wat u precies aankoopt. U bestelt bijvoorbeeld online een pizza bij Deliveroo. In een dergelijk geval kan u om hygiënische redenen na drie dagen niet plots claimen dat u het product wil terugsturen. Ook als de verzegelde verpakking werd verbroken is het niet mogelijk om af te zien van uw aankoop. Andere zaken die niet onder het herroepingsrecht van een online aankoop vallen zijn: producten op maat, reisboekingen, reservaties voor een restaurant, een film of een concert of mazout voor de verwarming.

Krijgt u geen gehoor na uw brief?

Hebt u onze brief opgestuurd om uw online bestelling te annuleren, maar haalde het niets uit? Dan kan u altijd een beroep doen op onze rechtsbijstandsverzekering. Ons juridisch team probeert in eerste instantie te bemiddelen met de tegenpartij. Weigert de verkoper nog steeds te betalen? Dan kunnen wij klacht neerleggen in uw naam. Ook in de rechtbank kunt u dan rekenen op onze juridische hulp.

Heb je een andere vraag ? Ontdek onze andere adviezen !