Legal Village Family

Wij bieden je, als particulier, in de rechtsbijstandsverzekering Legal Village Family van AXA Belgium verschillende formules aan. Deze formules bieden een juridische bescherming voor je mobiliteit, je privéleven of je woning.

Binnen deze formules kan je kiezen tussen verschillende opties, gaande van de belangrijkste basisdekkingen tot onze meest uitgebreide bescherming. Deze opties heten Fix, Flex en Full.

Je mobiliteit

Je Privé leven

Je Woning

Combineer de 3 formules en geniet van dit voordeel:

  Gratis uitbreiding voor de dekking voertuigen

Door de 3 formules (Auto + Woning + Privéleven) in één polis onder te brengen, zijn sommige voertuigen (1) van jou of van je gezinsleden gratis gedekt.

 

(1) Het gaat om:

 • tweewielers met of zonder motor, quads en trikes
 • aanhangwagens/caravans die niet worden gebruikt als woning
 • zelfrijdende voertuigen voor mindervaliden met een maximumsnelheid van 25 km/u of minder
 • tot 3 oldtimers (0-plaat), op voorwaarde dat zij bij het afsluiten van de polis en bij elke wijziging van de verzekerde voertuigen aan de verzekeraar worden meegedeeld

 

In welke landen is de dekking van deze rechtsbijstandsverzekering verworven?

Dit is afhankelijk van de waarborg. Dit kan zo ruim zijn als de hele wereld (bijvoorbeeld bij een strafrechtelijke verdediging in jouw privé-leven), maar het kan ook beperkt zijn tot een geschil die onder de bevoegdheid van een Belgische rechtbank valt (bv. Bij een geschil over belastingen of een arbeidsconflict). Hiervoor raden wij aan om het document ‘onze producten in een oogopslag‘ of de ‘Algemene voorwaarden‘ te consulteren.

Een verwittigd klant is er twee waard

Lees dus zeker wat je moet weten voor je bij ons een Rechtsbijstandsverzekering afsluit.

Elke dekking heeft zijn beperkingen, tegemoetkomingsdrempels, vrijstellingen en uitsluitingen. De belangrijkste voorbeelden van uitsluitingen voor alle dekkingen zijn:

 1. Opzettelijke feiten veroorzaakt door de verzekerde.
 2. Het betalen van boetes (strafrechtelijke, administratieve, …).
 3. Een geschil over de invordering van een factuur die de verzekerde niet heeft betwist.

 

Per formule gelden specifieke uitsluitingen:

 • In de Legal Village Family Auto zijn onder andere schadegevallen die zich voordoen tijden de voorbereiding of de deelname aan een al dan niet toegelaten snelheidswedstrijd of schade berokkend aan vervoerde goederen die de verzekerde ten bezwarende titel vervoert uitgesloten, …
 • In de Legal Village Family Woning zijn onder andere schadegevallen betreffende, geheel of gedeeltelijk het mede-eigendomsrecht in appartementsgebouwen uitgesloten, …
 • In de Legal Village Family Privéleven zijn onder andere de schadegevallen waarbij de verzekerde de hoedanigheid heeft van bestuurder, gebruiker of eigenaar van een motorrijtuig onderworpen aan de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid uitgesloten, met uitzondering van iedere variant van elektrische fietsen, …

 

Alle details kan je terugvinden in de Algemene voorwaarden en de betreffende productfiches.

Lees deze zeker na vóór de ondertekening van je contract en doe beroep op de verzekeringsmakelaar voor meer informatie of vraag een offerte bij je verzekeringsmakelaar. Deze documenten kan je terugvinden bij uw makelaar of op de website.

De algemene voorwaarden van ons productengamma rechtsbijstand voor de particulieren Legal Village Family werd ontwikkeld door AXA Belgium, Belgische verzekeringsmaatschappij.

De overeenkomst wordt voor een duur van een jaar afgesloten en wordt stilzwijgend verlengd. De overeenkomst is onderworpen aan het Belgisch recht.

Ben je op zoek naar iets anders, dan is dit misschien iets voor je:

Een verzekering
met een fiscaal voordeel

Bescherm jezelf
tegen risico's op het internet

Gratis juridische tips

 • Ziet je online aankoop er anders uit dan op het internet?
 • Stel, je koopt een tweedehands auto van een particulier en er blijken verborgen gebreken te zijn. Wat nu?
 • Help, mijn vlucht is geannuleerd!

Zoek je een waterdicht juridisch document?

Het is niet gemakkelijk om een contract op te stellen dat wettelijk bindend is. Het kan gaan om een herroepingsrecht, een afbetalingsplan of bijvoorbeeld een ingebrekestelling van onbetaalde huur.

Up-to-date

documenten die steeds conform de Belgische wetgeving zijn

Ruim aanbod

van juridische documenten

Opgesteld door

ervaren advocaten of juridische professionals

Up-to-date

documenten die steeds conform de Belgische wetgeving zijn

Ruim aanbod

van juridische documenten

Opgesteld door

ervaren advocaten of juridische professionals

Ontevreden?

Met eventuele klachten over de rechtsbijstandsverzekering kan je terecht bij de dienst Customer Protection (Troonplein 1, 1000 Brussel of via ons contactformulier). Je ontvangt onmiddellijk een ontvangstbevestiging met het referentienummer waaronder jouw klacht is geregistreerd. Een beheerder wordt aan jou toegewezen en zorgt in alle neutraliteit voor je dossier.

Indien je niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing kan je je richten tot de Ombudsman van de verzekeringen, de Meeûsplantsoen 35 te 1000 Brussel (www.ombudsman-insurance.as).

De website www.legalvillage.be is een website van AXA Belgium ter bevordering van zijn verzekeringsproducten rechtsbijstand Legal Village. Legal Village NV promoot er ook zijn diensten. Legal Village NV is een schaderegelingskantoor en geen verzekeringstussenpersoon. Legal Village NV is niet bevoegd om verzekeringsdistributie uit te voeren.