My Free Advice

Mijn verplaatsingen

Duidelijk advies in verband met uw verplaatsingen, al dan niet met de auto.

madame
2 poing qui se touchent

Je ontving als zwakke weggebruiker een dagvaarding voor onopzettelijke slagen en verwondingen. Wat moet je doen?

Mia L., 58 jaar, Maaseik: “Tijdens een fietstocht week ik uit voor een grote plas die ik pas op het laatste moment zag. Een motorrijder moest hierdoor uitwijken en kwam ten val. Nu zit er een dagvaarding van de politierechtbank in mijn brievenbus, voor het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen. Ik weet niet wat ik moet doen en heb daarom Legal Village gecontacteerd.”

Bekijk ons advies
circulation de motos en ville

Mag een motor een file voorbijsteken?

Jean L., 35 jaar, Zolder. “Ik nam de motor naar mijn werk. Er stond een file op de autostrade, dus ik reed ertussendoor. Een auto wisselde plots van rijstrook, waardoor ik hem raakte. Gelukkig bleef het bij materiële schade, maar volgens de autobestuurder ben ik wel aansprakelijk. Klopt dit?”

Bekijk ons advies
voiture que faire en cas de défaut?

Huurwagen

Jean, 25 jaar: “Tijdens een vakantie in Italië heb ik een wagen gehuurd. Een maand na de wagen teruggebracht te hebben, stel ik vast dat het verhuurbedrijf kosten van mijn kredietkaart heeft afgehouden voor de herstelling van de wagen. Volgens hen heb ik een kras gemaakt op de passagiersdeur. Wanneer ik betwist deze kras gemaakt te hebben, haalt het verhuurbedrijf een schadeformulier boven. Maar ik heb dit niet ondertekend, noch op het ogenblik van ontvangst van de wagen noch bij de teruggave.”

Bekijk ons advies
voitures garées

Hoe kan ik een proces-verbaal voor parkeerovertreding betwisten ?

Niemand vindt graag een boete terug onder de ruitenwisser na een gezellig middagje shoppen. Zeker niet als ze ook nog eens onterecht is! Uiteraard wil u uw parkeerboete graag betwisten. Maar hoe pakt u dat aan? Dankzij onze voorbeeldbrief kan u uw onterechte parkeerboete gemakkelijk aanvechten. Wij leggen uit in welke gevallen het al dan niet verstandig is om bezwaar aan te tekenen tegen uw boete.

Bekijk ons advies
personne qui attend à l'aéroport

Help, mijn vlucht is geannuleerd!

Wilfried V.F., 50 jaar, Tongeren: « Toen ik mijn terugvlucht van Barcelona naar Brussel wou nemen, moest ik in de luchthaven vaststellen dat die geannuleerd was. Wat kan ik nu doen en is er iemand die mij moet helpen? »

Bekijk ons advies
circulation dense

Wie heeft voorrang bij het ritsen?

Alex W., 65 jaar, Gilly. “Ik reed op een rijstrook waarop even verderop werken bezig waren. Ik wou ritsen maar raakte hierbij een auto die al op de andere rijstrook reed. De bestuurder zei me dat ik geen voorrang had omdat ik een manoeuvre uitvoerde. Ik heb bij Legal Village om advies gevraagd.”

Bekijk ons advies